חגים חגים חגים, יש המון כאלה בלוח השנה שלנו פלוס ארוחות שישי, ימי הולדת, מסעדות אבל הבטן כבר לא מה שהייתה והיא מגיבה. הו, כמה שהיא מגיבה. אוכל הוא שמחה,לא תשמעו ממני אחרת אבל לאכול מתוך מודעות היא שמחה גדולה יותר.
***
השבוע באחד הבקרים, נכנסה אלי מטופלת עם אור בעיניים . אנחנו לא מכירות זמן רב. הגיעה בתלונה על עייפות. עצירות. כאבי גב. עשינו עד כה 3-4 טיפולים. בעודנו עולות במדרגות, לכיוון הקליניקה – לא התאפקתי ואמרתי: "את נראית מעולה. איך עבר החג?". "נפלא" השיבה. "החלטתי לעבור לקיבוץ, לגור ליד הילדים והנכדים". "יששש" צעקתי בלבי. כשנכסנו לחדר, סיפרה גם שהטיפול הקודם עזר לעצירות וסיכמנו להמשיך בקו הזה עוד מספר פעמים.
***
מערכת העיכול שלנו היא השתקפות לתנועה שלנו בחיים. מערכת עיכול תקינה הכרחית לתנועה שלנו בחיים. ליכולת ליצור שינוי. לרגשות מאוזנים. לשליטה במחשבות שלנו כדי שלא ישתלטו עלינו. מערכת עיכול תקינה, תנצל בצורה מיטבית את הויטמינים, המינרלים וחומצות האמינו שאנחנו צורכים במזון, תכניס אותם לזרם הדם שיזין את השרירים, הגידים, העצמות, המח והלב שלנו. מערכת עיכול תקינה, תשמור על המערכת ההורמונלית מאוזנת. מערכת העיכול שלנו אחראית לאיכות מרכיבי הדם שלנו המזין את האיברים.
***
בעיות קטנות, עוברות פעמים רבות מעצמן. אני מתכוונת לבחילות, כאבי בטן, נפיחות בטנית, גאזים, עצירות, ריבוי יציאות רכות או עייפות לאחר ארוחה. אבל אם הן מופיעות הן סימן. הן סימן שמשהו השתבש ואם משהו השתבש, רצוי לדעת מדוע הוא השתבש כדי שלא נקבל אותו בעתיד בצורת סכרת, דלקות מעי, פוליפים או כל פתולוגיה אחרת כרונית שכבר יהיה קשה לסלקה.
מחלות כרוניות אינן גזירת גורל פתאומית. הן תולדה לחוסר תשומת לב שלנו לבעיות, כשהיו קטנות. לרוב מחוסר זמן, ידע ודפוסים מנטליים.
***
העצירות שהמטופלת סבלה ממנה, הייתה ביטוי של יובש. היא שותה מעט כי עובדת בלוח זמנים צפוף מבוקר עד ערב במשרד ממוזג והתזונה אליה רגילה כבר אינה מותאמת לגילה המתקדם. הטיפולים והשיח על שינויים קלים בהרגלים שלה, אפשרו לה את התנועה קדימה. עצם זה שבחרה לעבור לעיר אחרת ולגור ליד הילדים והנכדים, שהם האדמה שלה, זה ביטוי להתרככות. תנועה. יכולת לעשות מעבר ולבחור בין עיקר לתפל במה שחשוב לה בחיים. שינוי כזה דורש אדמה חזקה.
***
כדי לשמור על מערכת עיכול טובה חשוב לשים לב לא רק מה אנחנו אוכלים אלא גם איך אנחנו אוכלים. אז אפשר להתחיל מהדברים הקטנים ולנפץ כמה מיתוסים: הליך העיכול דורש מאמץ רב של מערכות הגוף השונות ולכן עדיף שלא ייעשה בלילה, כשהגוף כבר עייף ורוצה לנוח. ללעוס לאט והרבה כדי שהמזון יגיע מפורק דיו לקיבה ולא יאמץ אותה. לאכול ללא הסחות דעת ולהקדיש כ 20 דקות רק עבור הארוחה ולמעט מנשנושים "על הדרך" , כאלה שלא באמת התכוונו אליהם ולא ממש דחוף לנו אותם בזרם הדם שלנו. כדאי להפריד את זמן האוכל מהשתייה . הגוף מעדיף ירק מבושל על ירק חי, קל לו יותר לפרק אותו. סוכר מעובד אינו נדרש בשום צורה ולגבי מלח, עדיף לפזר בצלחת מאשר בסיר ורצוי שיהיה אטלנטי. העשבים הירוקים (פטרוזיליה שמיר כוסברה נענע) ממלאים את הדם בטוב, פשוט הכינו קופסא במקרר ותוסיפו אותם לכל דבר.
***
בתמונה קציצות טופו ברוטב קארי שישמחו גם את הסולדים מטופו. מתכון בפרטי..
חג עצמאות שמח
Comments